Egy úton járunk… — hírek

 

Családi nap a jégpályán

 

2019. február 10-én egy élmény gazdag családi napot szerveztünk a Miskolc Városi Jégcsarnokban. A közösségi médián folytatott aktív online kampányunknak köszönhetően körülbelül 100-an vettek részt a programon. 12 miskolci iskolából érkeztek diákok.

Bővebben……

Te Szedd! Önkéntesen a tiszta magyarországért

 

Varázsoljuk együtt tisztává a Miskolciak kedvenc kirándulóhelyét! Ehhez a célhoz vártunk önkéntes segítőket március 23-án. Csatlakoztunk a Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz.

Bővebben……

Népek Tavasza

 

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség idén már 22. alkalommal szervezte meg nagy sikerű teljesítménytúráját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Március 15-én ehhez, a miskolciak legnépszerűbb és legkedveltebb bükki teljesítménytúrájához vártunk önkéntes segítőket.

Bővebben……

Turistaút jelzés felújítás Tokajban

 

Az utóbbi években több megyei természetjáró és természetbarát szövetség, egyesület küzd azzal a gonddal, hogy nincs elegendő számú hadra fogható természetjáró, akik a turistautak biztonsággal követhető járhatóságának biztosításában működnének közre. B.-A.-Z. megye is kiterjedt turistaút hálózattal rendelkezik és ennek jelzésfelújítását itt is alig győzik a minősített útjelző vezetők és segítő csapattársaik, így egyesületünk is elősegíti a kívánt cél elérését.

Bővebben……

Megújult az Aranylépcső

 

Garadna-völgy – Három-kúti-völgy – Arany-lépcső – Köpüs-nyereg ismerősen cseng a rendszeresen túrázóknak ez a sárga kereszt jelzésű turistaút a Bükkben, mely fontos átkötést jelent az Örvénykői Jókai emlékműhöz és az onnan nyíló páratlan kilátáshoz. A Köpüs-nyereg – Örvény-kő közötti sárga háromszög jelzés felújítása első ütemként 2018 ban megvalósult, azonban a túrázók már nagyon várták a munkák folytatását, hiszen az elmúlt 10 évben a szélsőséges időjárásnak számos jelzett fa áldozatul esett.

Bővebben……

Túraverseny Miskolc és Eger között

 

Hosszú évek óta az egyik meghatározó bükki esemény a 65 kilométeres Tortúra elnevezésű téli teljesítmény túra, mely 2018-ban már a 24. alkalom volt. Sok híres ultrafutó, túrázó vett részt rajta, néhányan még külföldről is jelentkeztek. Itt valóban a teljesítményen van a hangsúly, a legtöbb induló az embert próbáló 65 kilométeres távon indul, mely méltó a nevéhez. Kedvező időjárás esetén viszont a Bükk varázsaltos, havas, karácsonyváró hangulattal ajándékozza meg a túrázókat, így történt ez most is.

Bővebben……