2020. február 6. csütörtök - 7:20

SZÜLŐAKADÉMIA – Szendi Gábor: „Szárnyakat adni – Mi a sikeres gyermek útja/titka?”

Jövőműhely a családokért programsorozat

Szülőakadémia a Földesben

Szárnyakat adni –

Mi a sikeres gyermek útja/titka?”

  1. február 18. kedd 17:00

 

Helyszín: a Földes Ferenc Gimnázium Nagyterme (1. emelet)

Előadó: Szendi Gábor programozó matematikus, író, pszichológus

Manapság minden lelkiismeretes szülő állandóan szorong: vajon milyen hibákat követ el, mit ront el gyermeke nevelésekor? Mi a fontosabb: a tehetség vagy a gyakorlás? Hogyan lesz valaki tehetség? Az alapkérdés az, van-e olyan, hogy „nevelés”? Mit takar a szülői felelősség, mit tehet a szülő? Olyan legyen, mint egy kertész vagy olyan, mint egy asztalos? Persze, a kertész is „nevel”, de az az ideális körülmények biztosítása a növény igényeinek megfelelően, míg az asztalos a fát csak nyersanyagnak tekinti, és eldönti, szekrényt akar-e belőle készíteni vagy asztalt.

Szendi Gábor pszichológus arra biztat, hogy először is nyugodjunk meg, gyerekünk nem egy kényes műszer, amelyet egyetlen rossz mozdulattal elronthatunk, hanem egy egyéni jellemvonásokkal született lény, aki egyszeri és megismételhetetlen módon reagál a világra. A népszerű író a tőle megszokott meghökkentő és felforgató szellemiségben kérdez, és együtt gondolkodásra ösztönöz!

Az előadás ingyenes, de a terem korlátozott befogadó képessége miatt kérjük, hogy előzetesen regisztráljanak! Ide kattintva lehet regisztrálni!!!>>>>>>

Szervezők: A Bükk 900 Természetbarát Egyesület és a Korszerű Iskoláért Alapítvány

A programot támogatja az Európai Szociális Alap