Egyesületünkről

Egyesületünket 1996-ban természetszerető fiatalok hozták létre, akik extrém hegymászó és teljesítménytúrákon vettek részt Magyarországon és Európában. Egyik első komoly túrájuk a Mont Blanc megmászása volt, ezt követően  túrákat szerveztek Erdélybe, Kárpátaljára, Szlovákiába (Magas és Alacsony Tátra), európai csúcsok: Grossglockner (Ausztria), Wildspitze (Ausztria), Triglav (Szlovénia). Megtanultuk tisztelni, szeretni a Hegyeket, a természeti környezetet, így váltunk környezettudatos felnőtté, szülővé, elkötelezett környezetvédővé. Gyerekeinkkel együtt részt vettünk gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrákon, (Népek Tavasza, Vitézlő, Tortúra).

Az egyesület életében egy nagyobb szünet következett, a tagok egyéb fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva, mint pl. főiskola, egyetem, elkezdtek dolgozni, megházasodtak, gyerekek születtek, de a túrázás továbbra is az első helyen szerepelt. Következő probléma volt, hogy hogyan lehet egyre növekvő számú kisgyerekekkel túrázni. Először különböző hordozó eszközökkel felszerelkezve háti hordozóban, kenguruban cipelték magukkal a gyerekeket a hegyre.

Majd mikor ebből is kinőttek, a következő probléma az volt, hogy hogyan vegyék rá a 3-4 éves gyerekeiket, hogy legyalogoljanak 5-10 kilométert, és még élvezzék is. Rájöttek, hogy a legjobb ösztönző a másik gyerek és a társaság. Hasonló családokat kerestek, akik gyerekeikkel szívesen túráztak együtt. 2007-től kezdtünk teljesítmény túrázni indultunk a miskolci Népek Tavasza és a Szendrői Vitézlő Túra teljesítménytúrákon. 2010-től minden évben meghirdettük a gyerekek osztályaiban, hogy a vállalkozó kedvű családok csatlakozzanak hozzánk a Szendrői Vitézlő Teljesítmény Túra 15 kilométeres távjának legyaloglására. Azóta évről évre 40-60 főt mozgatunk meg. 2014-től szemléletformáló programokat valósítunk meg, hogy gyerekeink környezetében, barátaik között, és az iskoláikban is, felhívjuk a családok figyelmét a minőségi együtt töltött idő fontosságára. Állandó programjaink: pünkösdi szezonnyitó kemping hétvége, teljesítménytúrákon részvétel (Szendrői Vitézlő, Népek tavasza), októberben túrahétvége a Szlovák turista paradicsomban, téli sítúrák, gyerektáborok!