Kő-völgy Tanösvény

A Kő-völgy Tanösvényt a Bükk 900 Természetbarát Egyesület hozta létre a Dél-Bükkben, Kács és Cserépváralja között.

Hogyan használd? Mi is ez? Mitől más mint a többi tanösvény?

Számos tanösvénnyel találkoztunk, de sokszor tapasztaltuk azt, hogy még a legelvakultabb kirándulók, túrázók sem mindig olvassák el a nagy gonddal összeállított, szakmai szemmel kiváló ismertető táblákat. Ezen elgondolkozva hoztuk létre a Kő-völgy Tanösvényt, amely a nagyközönség számára is érthető módon mutatja be a Dél-Bükk természeti szépségeit.

Tanösvényünkhöz mobil applikáció is készült, android és IOS verzióban is (letölthető: Play Áruház/App Store). Mielőtt elindulsz a kiválasztott túraútvonalon töltsd le az alkalmazást! Az app letöltés után offline üzemmódban működik.  A telefon GPS-e segítségével végigvezet a Kő-völgy Tanösvény állomásain, az állomások közelébe érve hangjelzéssel figyelmeztet. Az aktuális állomáshoz érve kvíz kérdéseket kell kitölteni, illetve elolvashatjuk az adott állomáshoz kapcsolódó leírást és a Bükki Magvetők Ökotippjeit is. Ha a telefonod GPS-e nem megfelelően működik az állomásokon található QR kódok segítségével be is be tudjuk olvasni az éppen aktuális információkat.

A Kő-völgy Tanösvény két induló állomásán – Kácson és Cserépváralján – és az útvonal közepén (a Dobi réten) talál a kiránduló kihelyezett ismeretterjesztő táblákat. A többi állomáson az applikáció szolgáltatja az aktuális információkat.

A túra befejezésével és a kvízek kitöltésével a kirándulóknak lehetősége van Bükki Magvetővé válni. Kácson a Kanyar Csárdában, Cserépváralján pedig a Turisztikai Centrumban lehet kitűzőt vásárolni, ezzel is támogatva a Kővölgy Tanösvény fenntartását.

Legyél Te is Bükki Magvető!

Hasznos linkek:

Rövid film a Kő-völgy Tanösvényről, létrejöttéről

Kő-völgy Tanösvény applikáció letöltése a Google store-ból