TORTÚRA 65

2023. december 16. szombat

VERSENYKIÍRÁS

 

A NEVEZÉS LEZÁRULT!!!!

1994-ben pár tájfutó azt álmodta, mi lenne, ha télen, a téli napforduló időpontjában átkelnénk a Bükkön…

Azóta minden éveben, egyre nagyobb számban teszik ezt tájfutók, neves ultrafutók, teljesítménytúrázók, egyszerűen kalandvágyók …

Évről, évre több százan…

Országosan is az egyik legjelentősebb, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrává nőte ki magát a TORTÚRA 65.

Sok híres ultrafutó, túrázó részt vesz rajta, néhányan még külföldről is jelentkeztek. Itt valóban a teljesítményen van a hangsúly, a legtöbb induló az embert próbáló 65 kilométeres távon indul, mely méltó a nevéhez. Kedvező időjárás esetén viszont a Bükk varázslatos, havas, karácsonyváró hangulattal ajándékozza meg a túrázókat.

A túra nem véletlenül van kultstátuszban a teljesítménytúrázók körében, egyszer mindenképp ki kell próbálni!

NEVEZHETŐ TÁVOK

  • Tortúra 12: Miskolctapolca – Bükkszentkereszt (táv: 10,3 km, szint: 558 m) / szintidő: 4 óra
  • Tortúra 34: Miskolctapolca – Ómassa (táv: 31,2 km, szint: 1209 m) / szintidő: 10 óra
  • Tortúra 44: Ómassa – Eger (táv: 42,9 km, szint: 1263 m) / szintidő: 12 óra
  • Tortúra 65: Miskolctapolca – Eger (táv: 64,3 km, szint 1980 m) / szintidő: 18 óra

ITINEREK / GPX letöltés >>>>

A túrán gazdag az ellátás: az ellenőrző pontokon tea, müzli, zsíros kenyér, virsli, forralt bor, szinte korlátlanul áll rendelkezésre a résztvevők számára.

A túrán résztvevők a rajtban logózott textil karszalagot kapnak, azzal vállnak jogosulttá a túrán való részvételre.
A túrát sikeresen teljesítők oklevelet és jelvényt kapnak.

CSAK ELŐNEVEZÉS

A túrára csak online regisztrációval történő előnevezéssel lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani. A jelentkezés határideje: 2023.12.10. vasárnap 23:59 óra
Nevezési díjat nem térítünk vissza!

CSOPORTOS NEVEZÉS

Tovább kívánjuk szélesíteni a résztvevők körét és népszerűsíteni a teljesítménytúrázást az iskolás fiatalok körében, ezért az idén minimum 10 fős csoportok, iskolai osztályok, csapatok, sportegyesületek részére csoportos nevezési lehetőséget biztosítunk!
A csoport egy rajtszámot kap, együtt kell indulniuk, regisztrálniuk az állomásokon, és együtt kell megérkezniük a célba is!

A nevezési felületen a csoportvezetőnek kell fiókot regisztrálnia, ő fizeti ki – a külön erre a lehetőségre létrehozott felületen – a csoport nevezési díját egy összegben. Ő tölti fel a csoportos nevezésre letölthető excel táblázatba a csoport adatait, ezáltal egyben regisztrálhatja az összes résztvevőt, ezzel is egyszerűsítve a nevezési folyamatot.
A csoport minden tagja a rajtban logózott textil karszalagot kap, azzal vállnak jogosulttá a túrán való részvételre.
A túrát sikeresen teljesítő csoport tagjai a célban oklevelet és jelvényt kapnak.

TÚRAVERSENY ISKOLAI CSOPORTOKNAK, SPORTEGYESÜLETEKNEK

A túrára regisztráló minimum 10 fős ISKOLAI OSZTÁLYOK, ISKOLAI TÚRACSOPORTOK, sportegyesületek részére újra versenyt hirdetünk. Az egy iskolából vagy egy sportegyesületből jelentkező, bármely távot sikeresen teljesítő, legnagyobb létszámú csoport nyeri meg a fődíjat.

Legyetek ti legsportosabb osztály! Nyerjetek egy osztálykirándulást!

Ahhoz, hogy az osztályod, csapatod részt vehessen a játékban, a csoportvezetőtöknek regisztrálnia kell a Tortúra nevezési felületen a „CSOPORTOS NEVEZÉS ISKOLAI OSZTÁLYOKNAK” ikonra kattintva, majd nevezés után fel kell töltenie a csoporttagok adatait.

FONTOS! A nevezéskor a „Megjegyzés” rovatba írjátok be az iskola vagy sportegyesület nevét! Utána már csak teljesíteni kell a kiválasztott túratávot.

Az egy iskolából vagy egyesületből jelentkező legnagyobb létszámú csoport nyeri meg a fődíjat. Létszám egyezőség esetén a távot gyorsabban teljesítő csoport jogosult a nyereményre.

Díjazás:

1.hely – 2 napos (1 éjszaka) osztálykirándulás a Szentléleki Turistaparkban.

A nyeremény magában foglalja
-szállás költségét 1 éjszakára, reggelivel, maximum 30 fő részére a Szentléleki Turistapark Jurta táborában 
-kísérő tanár(ok) szállás és reggeli költségét 1 éjszakára,
-egyéb outdoor programot előzetes egyeztetés szerint,
-a nyeremény nem tartalmazza az utazás és a vacsora költségét.

2.hely – Egy alkalomra szóló via ferrata túra Felsőtárkányban! >>>>

A nyeremény magában foglalja
-via ferrata pálya használatot egy alkalommal, egy csoportban, a túrát teljesítő, maximum 29 fő részére,
-biztosító és védőfelszerelés bérlését (beülő heveder, energia elnyelővel ellátott dupla kantár, sisak),
-szakképzett túravezetést,
-Ha nyertes csapattagoknak van olyan osztálytársa, aki nem tudott részt venni a Tortúra 65 téli teljesítménytúrán 2023. december 16-én, de elmenne veletek via ferratazni, akkor amikor igénybe veszitek a nyeremény túrát, a csatlakozó osztálytársak 50 % kedvezményt kapnak a Tárkányferráta részvételi díjából.
-a nyeremény nem tartalmazza a Felsőtárkányba való oda és visszautazás, és étkezés költségét.

BUSZOS SZÁLLÍTÁS EGERBŐL MISKOLCRA

A túra napján, szombat reggel két indulási időponttal indítunk buszokat Egerből Miskolcra: reggel 4:30 órakor és 6:00 órakor. Az utazás hossza az időjárástól függően kb. 1,5 óra, így kényelmesen odaértek a miskolci rajthoz. A buszok Egerből, a Vasútállomás mögötti, Ady Endre utcai buszparkolóból indulnak (GPS 47,893381; 20,381791).
A buszos szállítás költsége 3.900 Ft/fő.

A buszos szállításra a regisztrációval együtt előzetesen kell jelentkezned, legkésőbb 2023.12.10. vasárnap 23:59 óráig!
Amennyiben a buszok megtelnek, az azokra történő jelentkezést felfüggesztjük!

CSOMAGSZÁLLÍTÁS

A csomagszállítást Miskolcról Egerbe az idén is meg tudjuk oldani, a csomagokat legkésőbb 9 óráig kell leadnotok Miskolctapolcán a rajtban. A csomagszállítás költsége 2.000 Ft/csomag.

VÁLASSZ RAJTIDŐT!

A torlódás elkerülése érdekében a regisztrációkor indulási időt kell választani! Kérjük, hogy a választott rajtidő előtt minimum 15 perccel érkezzen meg mindenki a rajt helyszínére és jelentkezzen be az indításhoz!!!!!

SZÁLLÁS

Szállást a szervezők nem tudnak biztosítani. A szállásfoglalást minden résztvevőnek egyénileg kell intéznie!!!

ITINER, NEVEZÉSI LAP

A környezettudatosság jegyében előnyben részesítjük a papír kímélő megoldásokat. Az online regisztrációt követően minden jelentkező 2 db e-mail-t kap: (1) Visszaigazolás a rendelésről – NEVEZÉSI LAP, rajta a rajtszámmal. (2) Számlát.

A túrán való részvétel feltétele, hogy legyen nevezési lapod rajtszámmal!!!
Ezt nem szükséges kinyomtatnod, elég, ha okostelefonodon megmutatod vagy bemondod a neved, vagy a rajtszámodat a rajtnál és az állomásokon.

ITINEREK / GPX letöltés >>>>

AJÁNDÉKTÁRGYAK RENDELÉSE

A nevezéssel együtt rendelhetsz TORTÚRA 65 ajándéktárgyakat (póló, csősál, bögre, laposüveg, stb.) ezek rendelési határideje 2023. december 4. hétfő 23:59!

A megvásárolt ajándéktárgyakat a T65 és T44-es távon indulók a CÉLBAN, a T12 és a T34-es távon indulók a RAJTBAN, az erre kijelölt pultnál vehetik át!

FONTOS! Ha a túra napján elfelejtetted a megrendelt pólódat, ajándéktárgyadat átvenni, a túra után már csak személyes átvételre van lehetőség. Írj egyesületünk egri ügyintézőjének, Bóta Péternek (tortura.bukk@gmail.com)

ONLINE NEVEZÉS

A túrára csak előnevezéssel, a nevezési díjak bankkártyás megfizetésével lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani.

Add le nevezésed időben online kedvezményes nevezési díjakkal! Fizess kényelmesen bankkártyával!

A sikeres regisztrációt követően 2 db e-mailt fogsz kapni:
(1) Visszaigazolás a rendelésről – NEVEZÉSI LAP, rajta a rajtszámmal (ezen lesz a rajtszámod, illetve innen tudod letölteni az itinert).
(2) Számlát.
Ha a fenti e-mailek pár percen belül nem érkeznek meg, tortura.bukk@gmail.com e-mail címen haladéktalanul jelezd a szervezőknek!!!! A helyszínen ezt a problémát, már nem tudjuk kezelni.

NEVEZÉSI DÍJAK

Ha 2023. december 4. hétfő 23:59-ig regisztrálsz a túrára, akkor kedvezményes nevezési díjakat biztosítunk a számodra! Ha eldöntötted, hogy az idén nem maradhat ki a Tortúra, kattints és nevezz kedvezményesen!

Kedvezményes nevezési díj 2023. december 4. hétfő 23:59-ig!!!
T12 – 1,500 Ft
T34 – 4,000 Ft
T44 – 4,500 Ft
T65 – 5,500 Ft.

2023. december 05. kedd 0:00-tól december 10. vasárnap 23:59-ig
T12 – 2,000 Ft
T34 – 5,000 Ft
T44 – 6,000 Ft
T65 – 8,000 Ft.

FONTOS! Minden résztvevő önállóan tud nevezni, illetve nevezési díjat fizetni. Ha többen neveztek, mindenkinek egyenként szükséges a kiválasztott csomagot megvenni.
Számlát utólag nem módosítunk, ha valahol el szeretnéd a nevezési díjat számolni, számlázási címnek azt a szervezet ad meg!

LEGFONTOSABB AZ EGÉSZSÉG

Kérjük figyelj másokra, és csak egészségesen vegyél részt a versenyen. Betegen, lázasan, éhgyomorra, felkészületlenül ne állj rajthoz!

A rendezvényen minden résztvevő a saját felelősségére indul, a szervezőket nem terheli felelősség a rossz állapotból, nem megfelelő felkészülésből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért.

A NEVEZÉS LEZÁRULT!!!!

 

Szervezők:

Bükk900 Természetbarát Egyesület – MISKOLC / www.bukk900.hu

Egri Testedző Club – EGER / www.egritc.hu

Kérdéseiddel keresd Egyesületi kapcsolattartóinkat:

-Egerben Bóta Pétert,

-Miskolcon Hatvaniné Vályi Nagy Ágnest

Elérhetőségük: tortura.bukk@gmail.com

https://www.facebook.com/Tortura65/

 

Felelőségvállalási nyilatkozat