Tortúra Spring Challenge

2022. május 07. szombat

Friss!!! A Tortúra Spring Challenge Miskolctapolcáról az Ellipsum Élményfürdőtől rajtol el. A túra résztvevői 30% kedvezményben részesülnek az Ellipsum Élményfürdő teljes értékű belépőiből. A kedvezményt 2022. június 15-ig tudjátok felhasználni!

ELŐZMÉNYEK

1994-ben pár tájfutó azt álmodta, mi lenne, ha télen, a téli napforduló időpontjában átkelnénk a Bükkön…

Azóta minden éveben, egyre nagyobb számban teszik ezt tájfutók, neves ultrafutók, teljesítménytúrázók, egyszerűen kalandvágyók …

Évről, évre több százan…

Országosan is az egyik legjelentősebb, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrává nőte ki magát a TORTÚRA 65.

Sok híres ultrafutó, túrázó részt vesz rajta, néhányan még külföldről is jelentkeztek. Itt valóban a teljesítményen van a hangsúly, a legtöbb induló az embert próbáló 65 kilométeres távon indul, mely méltó a nevéhez. Kedvező időjárás esetén viszont a Bükk varázslatos, havas, karácsonyváró hangulattal ajándékozza meg a túrázókat.

A túra nem véletlenül van kultstátuszban a teljesítménytúrázók körében, egyszer mindenképp ki kell próbálni!

TORTÚRA SPRING CHALLENGE, a tavaszi kíhívás…

Országosan is az egyik legjelentősebb téli túra, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő TORTÚRA 65 tavaszi kistestvéreként az idén újra szeretnénk indítani a Tortúra tavaszi változatát Tortúra Spring Challenge néven. Szélesíteni akarjuk a résztvevők körét, népszerűsíteni a teljesítménytúrázást az iskolás fiatalok körében, a meglévő 12, 34 km-es távok mellett egy új, 50 km-es távot is be akarunk indítani, ami a Bükk kevésbé ismert gyönyörű tájaira viszi el a túrázókat. Bízunk abban, hogy ha kipróbálják magukat a tavaszi távokon, kedvet kapnak a téli, igazi kihívást jelentő túrázáshoz is!

Tortúra Spring Challenge – NEVEZHETŐ TÁVOK

  • Tortúra 12: Miskolctapolca – Bükkszentkereszt (táv: 10,4 km, szint: 600 m) / szintidő: 4 óra
  • Tortúra 34: Miskolctapolca – Kács (táv: 32 km, szint: 1009 m) / szintidő: 9 óra
  • Tortúra 50: Miskolctapolca – Kács – Kisgyőr – Miskolctapolca (táv: 52,6 km, szint 1520 m) / szintidő: 14 óra

Az útvonalakat tartalmazó leírások/itinerek és gpx kiterjesztésű track fájlok IDE kattintva tölthetők le!

A túrán gazdag az ellátás: az ellenőrző pontokon tea, müzli, zsíroskenyér, péksütemény szinte korlátlanul áll rendelkezésre a résztvevők számára.

A Tortúra 12 és a Tortúra 34 távok esetében a visszajutás Miskolc Búza-téri autóbuszpályaudvarra távolsági autóbusszal a legegyszerűbb (menetrendek.hu). Onnan Miskolctapolcára a 20-as városi autóbusz indul (menetrend). Bükkszentkeresztről és Bükkábrányból kb. óránként indulnak a buszok. (Kács és Bükkábrány között óránként tudjuk vállalni a résztvevők szállítását.)

A túrát sikeresen teljesítők oklevelet és jelvényt kapnak.

NEVEZÉSI DÍJAK – ingyenes!

A túrára a nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A TORTÚRA SPRING CHALLENGE teljesítménytúrát a Diósgyőri Horizont Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban támogatja.

SŐT! Azoknak, akik sikeresen teljesítik a TORTÚRA SPRING CHALLENGE bármelyik távját, 500 forint kedvezményt biztosítunk a TORTÚRA 65 téli teljesítménytúrán a nevezési díjból!

Minden résztvevő önállóan tud nevezni, illetve nevezési díjat fizetni. Ha többen neveztek, mindenkinek egyenként szükséges a nevezési lapot kitöltenie és a nevezést beküldeni.

Ha eldöntötted, hogy az idén nem maradhat ki a tavaszi kihívás, kattints és regisztrálj!

CSAK ELŐNEVEZÉS

A túrára most is csak online regisztrációval történő előnevezéssel lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani.

Figyeld az aktuális járványügyi intézkedéseket. A járványügyi helyzet miatt ha szigorító intézkedések lépnek életbe, a későbbiekben létszám korlátozást vezethetünk be. Ebben az esetben a nevezéseket a jelentkezés sorrendjében vesszük figyelembe. ONLINE NEVEZÉSI FELÜLET>>>>

VÁLASSZ RAJTIDŐT!

A torlódás elkerülése miatt és a biztonságotok érdekében arra kérünk minden jelentkezőt, hogy regisztrációkor válasszatok rajtidőt! Kérjük, hogy a választott rajtidő előtt minimum 15 perccel érkezzen meg mindenki a rajt helyszínére és jelentkezzen be az indításhoz!!!!!

TÚRAVERSENY ISKOLAI OSZTÁLYOKNAK

Legyetek ti Miskolc legsportosabb osztálya! Nyerjetek egy osztálykirándulást!

Ahhoz, hogy az osztályod részt vehessen a játékban, regisztrálnotok kell a „CSOPORTOS NEVEZÉS” felületen, és teljesítenek kell a kiválasztott túratávot. Az egy iskolából jelentkező legnagyobb létszámú csoport nyeri meg a fődíjat.

Létszám egyezőség esetén a távot gyorsabban teljesítő csoport jogosult a nyereményre.

A fődíjra csak azok az iskolai osztályok/csoportok jogosultak, akik előzetesen regisztráltak az online „CSOPORTOS NEVEZÉS” felületen és 2022. május 7-én szintidőn belül sikeresen teljesítették a Tortúra Spring Challenge bármely túratávját.

Fődíj

2 napos (1 éjszaka) osztálykirándulás a Szentléleki Turistaparkban. www.turistapark.hu A nyeremény magában foglalja

  • szállás költségét 1 éjszakára, maximum 36 fő részére a Szentléleki Turistapark Jurta táborában https://turistapark.hu/szallas/jurtatabor/,
  • kísérő tanár(ok) szállás költségét 1 éjszakára,
  • kalandpálya használatot maximum 40 fő részére,
  • a nyeremény nem tartalmazza az utazás és étkezés költségét.

 

CSOPROTOS NEVEZÉS

Iskolai osztályok, nagyobb létszámú baráti társaságok a csoport vezetője közreműködésével saját nevében, csoportosan nevezhet.

Ebben az esetben a csoportvezetőnek kell fiókot regisztrálnia, ő fizeti ki – a külön erre a lehetőségre létrehozott felületen – a csoport nevezési díját egy összegben. Ő tölti fel a csoportos nevezésre letölthető excel táblázatba a csoport adatait, ezáltal egyben regisztrálhatja az összes résztvevőt, ezzel is egyszerűsítve a nevezési folyamatot.

CSAK ELŐNEVEZÉS

A túrára most is csak online regisztrációval történő előnevezéssel lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani.

Figyeld az aktuális járványügyi intézkedéseket. A járványügyi helyzet miatt ha szigorító intézkedések lépnek életbe, a későbbiekben létszám korlátozást vezethetünk be. Ebben az esetben a nevezéseket a jelentkezés sorrendjében vesszük figyelembe.

VÁLASSZ RAJTIDŐT!

A torlódás elkerülése miatt és a biztonságotok érdekében arra kérünk minden jelentkezőt, hogy regisztrációkor válasszatok rajtidőt! Kérjük, hogy a választott rajtidő előtt minimum 15 perccel érkezzen meg mindenki a rajt helyszínére és jelentkezzen be az indításhoz!!!!!

SZÁLLÁS AJÁNLATOK

Ha a túra napján nem akarsz korán kelni, vagy maradnál még Miskolcon, néhány kedvezményes szálláslehetőséget összegyűjtöttünk nektek! A szállást minden résztvevőnek egyénileg kell intéznie.

Miskolc – Kedvezményes szálláslehetőség a tapolcai rajttól kb. 200 méterre, a HOTEL LIDO-ban. Foglaláskor jelezzétek, hogy TORTÚRA indulók vagytok! Kedvezményes szállásdíj, reggeli nélkül: két vagy több ágyas elhelyezés esetén 3.500 Ft/fő + IFA / egy ágyas elhelyezés esetén 4.000 Ft/fő + IFA

Hotel Lido Miskolctapolca – 3519 Miskolc, Kiss J. u. 4. (tel: 46/422-330, e-mail: info@hotellido-miskolc.hu)

ITINER, NEVEZÉSI LAP

A környezettudatosság jegyében ettől az évtől kezdődően előnyben részesítjük a papír kímélő megoldásokat.

A környezettudatosság jegyében ettől az évtől kezdődően előnyben részesítjük a papír kímélő megoldásokat. Az online regisztrációt követően minden jelentkező 3 db e-mail-t kap: (1) Visszaigazolás a rendelésről, rajta a rajtszámmal. (2) a díjfizetés visszaigazolását követően a Nevezési lapot a rajtszámmal, illetve a linkkel ahonnan az itiner letőlthető. (3) Számlát (amennyiben egyedi tortúrás pólót vásároltál).

A túrán való részvétel feltétele, hogy legyen nevezési lapod rajtszámmal!!! Ezt nem szükséges kinyomtatnod, elég, ha okostelefonodon megmutatod a rajtnál és az állomásokon.

Ha ragaszkodsz a papír itinerhez nyomtasd ki, de a rajtban neved és rajtszámod bemondásával mi is kinyomtatjuk, ha szükséges!

Az útvonalakat tartalmazó leírások/itinerek és gpx kiterjesztésű track fájlok IDE kattintva tölthetők le!

 

PÓLÓRENDELÉS

A nevezéssel együtt rendelhetsz TORTÚRA 65 prémium minőségű (GILDAN PERVORMANCE) technikai túra pólót is, három féle színben, női férfi méretekben, amit a számla felmutatásával vehetsz át! Póló ára egységesen 4.500 Ft/db. A pólórendelés határideje 2022. ÁPRILIS 25. 24:00!

A pólódat Miskolctapolcán a RAJTBAN az erre kijelölt pultnál veheted át!

FONTOS! Ha a túra napján elfelejtetted a pólódat átvenni, a túra után már csak személyes átvételre van lehetőség. Írj egyesületünk ügyintézőjének:  tortura.bukk@gmail.com címre!

LEGFONTOSABB AZ EGÉSZSÉG

Kérjük, hogy te is figyelj másokra, és csak egészségesen vegyél részt a versenyen. Betegen, lázasan, éhgyomorra, felkészületlenül ne állj rajthoz!

A rendezvényen minden résztvevő a saját felelősségére indul, a szervezőket nem terheli felelősség a rossz állapotból, nem megfelelő felkészülésből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért.

ONLINE NEVEZÉSI FELÜLET>>>>

 

Szervező: